Ben jij ook zo gek op bananenbrood én chocolade? Dan moet je dit chocolade bananenbrood van Jennifer écht een keer maken! This is heaveeen! Lekker zoet en smeuïg, net een chocolade cake! Maar dan een gezonde versie. Lekker als tussendoortje of bij de koffie, of gewoon lekker als ontbijt! Eigenlijk kan dit heerlijke chocolade bananenbrood gewoon elk moment van de dag!
Wat heb je nodig:
– 3 rijpe bananen
– 200 gr speltmeel
– 100 ml amandelmelk
– 2 eieren
– 50 gr dadels
– 50 gr cacaopoeder
– 1 zakje bakpoeder (16gr)
– 1 tl vanille poeder/extract
– 20 gr extra pure chocolade
– 20 gr pecannoten
Zo maak je het:
Verwarm de over voor op 175 graden. Mix de bananen, amandelmelk, eieren, dadels en vanille poeder/extract in de blender tot een glad geheel. Meng in kom het speltmeel, bakpoeder en cacaopoeder goed door elkaar en roer vervolgens het bananenmengsel hier door heen. Vet een bakvorm in of bekleed hem met bakpapier en giet het beslag in de bakvorm. Hak de chocolade en de pecannoten fijn en verdeel deze over het beslag. Bak het chocolade-bananenbrood 35-40 minuten in het midden van de oven. Check met een satéprikker even of het brood gaar is. Zet vervolgens de oven uit en laat hem afkoelen in de oven met de deur open. Op deze manier zakt ‘ie niet in en blijft de structuur mooi. Eet smakelijk!
Een plak chocolade bananenbrood (1/12) bevat:
Calorieën: 146,8
Koolhydraten: 21,9 gram
Eiwitten: 4,5 gram
Vet: 4,3 gram
Ik ben Jennifer, 24 jaar, stewardess van beroep en fulltime foodie en levensgenieter. Ik ben gek op sporten, koken en vooral op eten! Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen gezond leven, ontspannen en genieten. Ik sta graag in de keuken om lekkere, makkelijke en gezonde recepten te maken en ben (bijna) elke dag in de sportschool te vinden voor een lekkere energieboost! Op Foodilove deel ik mijn favoriete recepten, leuke workouts, handige tips en hoop ik jou te inspireren om bewuster, gezonder en gelukkiger te gaan leven!
Ik zou het super leuk vinden als je een kijkje neemt op mijn blog en me volgt via instagram en facebook!
Liefs, Jennifer
Klinkt echt heerlijk! Leuk recept 🙂 Liefs, Merel
Ow wauw, wat ziet dat er super lekker uit!