Ik bak meestal in het weekend iets gezonds zodat ik de rest van de week een verantwoord tussendoortje heb.
Deze choco kokos muffins zijn geheel gluten en suikervrij en ook heerlijk voor bij de koffie als je visite krijgt.
Ze zijn gemaakt van kokosmeel. Dit meel kun je gebruiken als vervangend product voor amandelmeel. Je hebt er weinig van nodig en het is heel fijn en zacht meel.
In kokosmeel zitten weinig koolhydraten, het is glutenvrij en het bevat veel eiwitten.
Het zijn luchtige muffins met een echte smaak van chocolade. Echt een Food i love!
– 40 gr kokosmeel
– 20 gr rauwe cacao
– 80 gr honing
– 60 gr gesmolten kokosolie
– 4 eieren
– 1/2 tl baking soda (verkrijgbaar bij Koko Toko Groningen)
– evt. als garnering kokosvezels
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng het kokosmeel, cacao, zout en de baking soda in een kom en meng dit goed door elkaar. Kokosmeel kan wat klonten bevatten dus zorg ervoor dat je deze fijn stampt.
Mix de eieren luchtig in een andere kom en voeg hier de honing en gesmolten kokosolie toe. Meng het nog even goed door elkaar.
Voeg de natte en droge ingrediënten bij elkaar en meng dit met de mixer goed door elkaar. Het wordt een behoorlijke vloeibare massa, dit is goed.
Doe het beslag in de muffin vormpjes tot een stukje onder de rand.
Zet de muffins voor ongeveer 16-20 minuten in de oven. Ze zijn gaar als je een saté prikker in de muffin stopt en hij er droog uit komt. Laat de muffins nog even goed afkoelen op een rooster
Enjoy!
Bron: Barbera eet