Wat ontbijten jullie het allerliefst in de ochtend? Ik ben gek op een bakje kwark met fruit en zelfgemaakte granola! Maken jullie het wel eens? Het is heel erg makkelijk om te maken en deze choco granola is superlekker! Ik vind het fijn om een grote weckpot gevuld te hebben, ga jij het ook eens proberen?
Choco granola (1 grote pot)
Wat heb je nodig:
– bakplaat of ovenschaal met bakpapier
– 150 gram havermoutvlokken
– 100 gram speltvlokken
– 60 gram gemengde noten
– 1 el chiazaad
– 30 gram kokosvezels
– 3 el kokosolie
– 2 el honing
– 2 el kokosbloesemsuiker
– 30 gram rauwe cacao poeder
– snufje zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed je bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
Meng de havermout, speltvlokken, noten, chiazaad en de kokosvezels door elkaar in een grote kom.
Pak een steelpannetje en doe hierin de kokosbloesemsuiker, kokosolie, honing, cacao poeder en een snufje zeezout. Laat dit op laag vuur smelten totdat alle kokosolie is gesmolten en je een egale massa hebt. Roer dit mengsel door de kom met de droge ingrediënten en verdeel de choco granola over de bakplaat.
Bak de choco granola af in ongeveer 20 minuten. Roer het eventueel op de helft door.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!
De granola ligt klaar, ben benieuwd hoe het smaakt ! Morgenvroeg proberen met lekker verse aardbeitjes en yoghurt !
Groet, Petra