Yes! Het is bijna weekend, dit betekend tijd om te bakken! Morgen post ik de nieuwe data voor mijn workshops gezond bakken maar ik wilde jullie alvast een voorproefje geven van wat ik allemaal maak.
Ik maakte voor dit weekend deze carrotcake met gezonde topping van kwark. Echt hemels! De carrotcake is suiker, lactose en glutenvrij en hij is in een handomdraai gemaakt. Wel zo makkelijk na een drukke werkweek. Ik gebruikte voor dit recept weer cups, echt makkelijk omdat je dan niets hoeft af te wegen. Maar er staan op internet ook allemaal omrekentools naar grammen.
Ik ben benieuwd wat jullie allemaal maken dit weekend, ik zou het leuk vinden als jullie een reactie achterlaten bij deze post.
Voor nu een fijn weekend en geniet ervan in de keuken!
Carrotcake met gezonde topping
Wat heb je nodig:
– cakevorm, bakspray en bakpapier
– 2 cups amandelmeel
– 3 eieren
– 1/4 cup olijfolie
– 2 tl bakpoeder
– 2 tl kaneel
– 1/2 tl nootmuskaat
– snufje zout
– 2 tl vanille extract
– 2 el honing
– 3 wortelen grof geraspt
– 1/2 cup walnoten fijngehakt
– 1/3 cup rozijnen
– 1/4 cup zonnebloempitten
Topping:
– magere kwark
– kokosrasp
– kaneel
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in. Ik leg er zelf altijd een stukje bakpapier in zodat ik de cake er makkelijk uit kan halen.
Mix de amandelmeel, eieren, olijfolie, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, vanille extract en een snufje zout tot een beslag. Voeg naar eigen smaak honing toe. Ik gebruikte 2 el.
Voeg de geraspte wortelen, walnoten, rozijnen en zonnebloempitten toe en giet het beslag in een ingevette cakevorm.
Bak de carrotcake af voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de cake afkoelen op een taartrooster en maak een topping van kwark, kaneel en kokosrasp. Yummie en super gezond!
Enjoy!
Kan je ook speltmeel of havermeel gebruiken inplaats van amandelmeel?
Hallo Angela,
Leuk om te horen dat je hem gaat maken! Als je even op Google zoekt hoeveel gram 1 cup is dan weet je het 🙂 en kun je gewoon de weegschaal gebruiken. Succes en geniet van je weekend!
Hmm… Ik ben dol op carrot cake! Ik ga hem zeker proberen dit weekend.
Voor ik ga bakken nog wel even een vraagje: je gebruikt in je recept ‘cups’, kan ik hiervoor een senseokopje/koffiekopje voor gebruiken? Ik hoor het graag!