Carrot cake is één van mijn favoriete taarten op dit moment, zoooo lekker! Ik ben gek op de kruidige cake in combinatie met de frisse cream cheese topping, goddelijk gewoon! Dit recept is perfect voor een koude winterdag zoals vandaag met een lekkere warme kop thee. En met de worteltjes en de banaan is hij een tikkeltje gezond toch? 😉 deze maken de kruidige taart heerlijk zoet. Genieten mag af en toe heh!
Carrotcake (12 stuks)
Wat heb je nodig:
– springvorm 24 cm
– bakpapier
– 4 eieren
– 200 gr. lichte basterdsuiker
– 200 ml zonnebloemolie
– snufje zout
– 250 gr. zelfrijzend bakmeel
– 2 tl speculaaskruiden of kaneel
– 2 tl bakpoeder
– 300 gr. winterpeen geraspt
– 2 rijpe bananen fijngeprakt
– 75 gr. walnoten fijngehakt
– 30 gr. rozijnen
Topping:
– 50 gr. roomboter (op kamertemperatuur)
– 200 gr. roomkaas
– 200 gr. poedersuiker
– marsepeinen worteltjes of walnoten (deze kun je kant en klaar kopen)
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en leg een stuk bakpapier op de bodem van je springvorm. Vet de randen in met wat boter of bakspray.
Mix de eieren, suiker, zonnebloemolie en het zout tot een schuimig mengsel. Zeef het zelfrijzend bakmeel, de speculaaskruiden en het bakpoeder boven het mengsel en mix dit door elkaar tot een egaal beslag.
Spatel vervolgens de wortel, banaan, walnoten en rozijnen door je beslag en doe het in de springvorm.
Bak de cake in de voorverwarmde oven af voor ongeveer 50 minuten. Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake eerst afkoelen voordat je hem verwijdert uit de springvorm.
Meng ondertussen met een vork de boter, roomkaas en de poedersuiker in een kom tot een mooi glazuur. Verdeel dit met de bolle kant van een lepel over je cake en top de carrotcake met wat marsepeinen worteltjes of walnoten.
Enjoy!
Ga jij dit recept maken? Dan vinden wij het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!
Fijne zondag, liefs Marleen.
Oh my, dit lijkt me heerlijk!!