Vandaag een easy Monday die perfect is voor pakjesavond of gewoon lekker voor een normale doordeweekse dag. Deze eenpanspasta is super gezond en makkelijk om te maken. Je kunt hem van te voren klaarmaken en zo heb jij lekker veel tijd over om samen met je familie te genieten!
Caprese eenpanspasta (4 personen)
Wat heb je nodig:
– een grote braadpan
– 1 el olijfolie
– 2 teentjes knoflook fijngesneden
– 1 ui fijngesnipperd
– 150 gr. winterpeen in blokjes gesneden
– 3 stengels bleekselderij in dunne plakjes gesneden
– 250 gr. champignons in plakjes gesneden
– 10 gram verse Italiaanse kruiden fijn gesneden
– 250 gr. mager rundergehakt
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1/2 blikje tomatenpuree (75 gram)
– 400 ml water
– 1/2 runderbouillon blokje
– 250 gr. volkoren penne
– 75 gr. geraspte Parmezaanse kaas
– 75 gr. mini mozzarella bolletjes
– versgemalen peper en zeezout
– handjevol verse basilicumblaadjes.
Hoe maak je het:
Verhit de olijfolie in de braadpan en bak de knoflook, ui, bleekselderij, winterpeen, champignons en Italiaanse kruiden 5 minuutjes. Voeg het gehakt toe en breng dit op smaak met wat versgemalen peper en zeezout. Bak het gehak rul en voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, bouillonblokje en het water toe. Roer alles goed door elkaar en voeg de pasta toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en kook dit in 15 minuutjes gaar. Voeg pas wanneer je de pasta gaat eten de Parmezaanse kaas en de mozzarella bolletjes toe, roer dit lekker door de opgewarmde pasta heen. Top de pasta met verse basilicum blaadjes op het laatste moment, dit wordt gegarandeerd smullen!
Tip: heerlijk met een frisse caprese salade. Doe wat cherrytomaatjes in een schaal samen met mini mozzarella bolletjes, wat basilicumblaadjes en breng dit op smaak met olijfolie en versgemalen peper.
Enjoy!
Ga jij dit recept maken? Dan vinden wij het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!
Fijne pakjesavond voor iedereen, liefs Marleen.