Heb jij zin in iets heel lekkers, wil jij snel en heb je geen zin om uitgebreid te koken? Dan is deze gezonde plaattaart caprese perfect voor jou! Heerlijk voor de makkelijk maandag, bij ons was hij in no time op!
Plaattaart caprese (2 personen)
Wat heb je nodig:
1 grote rol vers bladerdeeg
handjevol spinazie
olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 tomaat, in dunne plakjes gesneden
1 bol mozzarella, in dunne plakjes gesneden
2 eetlepels pijnboompitten
peper en zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 225 graden. Rol het bladerdeeg uit op je bakplaat en prik met een vork gaatjes in het deeg. Vouw de randen naar binnen en bestrijk ze met olijfolie en zet het deeg 5 minuten in de oven. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en wok de knoflook en de spinazie. Wanneer je bodem licht gaar is beleg je hem met de spinazie, tomaat en mozzarella en garneer hem met wat pijnboompitten en peper en zout. Schuif de plaattaart nog even terug in de oven voor 10 minuten en serveer hem direct.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht. Deze mooie foto is weer gemaakt door Hendrika.
Enjoy!
ps: ben jij op zoek naar nog meer tips en tricks voor een happy en healthy lifestyle? Wil je lekkerder in je vel zitten, gezonder leven, je ideale gewicht bereiken en je meer in balans voelen? Dan is de Foodilove 30 dagen challenge of Foodilove Members’ Club perfect voor jou! Klik hier voor meer informatie.