Gastblogger Anne is weer lekker aan het bakken geweest voor een recept op Foodilove. Dit keer is het een cannellini carrotcake geworden en Anne is gek op bakken met bonen! Dit recept is heerlijk om te bakken rondom sinterklaas met het snufje speculaaskruiden, ik ga hem zeker proberen jij ook?
Cannellini carrotcake* (1 cake)
Wat heb je nodig:
– ovenschaal 15/15 cm
– 1 blikje cannellini bonen (bonduelle 310 gr.)
– 100 gram geraspte wortel
– 3 eieren
– 2 tl speculaas of koek kruiden
– 1 tl bakpoeder
– 1 el lijnzaad
– 2 el honing
– snufje zout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, spray je ovenschaal in met bakspray en bekleed hem met bakpapier.
Doe alle ingrediënten behalve de geraspte wortel in een kom en mix het tot een egaal beslag. Dit duurt ongeveer een minuutje tot het een beetje luchtig word. Spatel vervolgens de geraspte wortel door het beslag. Verdeel het beslag over je ovenschaal en bak de cannellini carrotcake af in een voorverwarmde oven voor ongeveer 40-45 minuten. Je kunt deze cake zeker 3 dagen in de koelkast bewaren, of vries hem in.
Tip van Anne: knip het bakpapier op maat en kreukel het onder de kraan tot een propje, hierdoor kun je je ovenschaal heel makkelijk bekleden.
* Deze lowcarb cake is gluten en lactose vrij plus vrij van geraffineerde suikers.
Enjoy!