De laatste tijd ben ik gek op caesar salade, overal waar het op de kaart staat bestel ik het! Wat een ontdekking, maar er zit wel overal verschil in de smaak en samenstelling.
Ik besloot een lekkere gezonde versie thuis te maken en deze uiteraard met jullie te delen. Wij hebben hem gisteravond heerlijk in de zon opgegeten dus perfect voor vanavond. En voor een avondje Noorderzon 🙂 Makkelijk, gezond en snel!
Caesar salade (2 personen)
Wat heb je nodig:
– bakpapier
– 1/3 stokbrood meergranen of volkoren
– 200 gr. kipfilet
– 2 gekookte eieren
– 1 stronk romaine sla
– 2 el mayonaise
– 1/2 teentje knoflook uitgeperst
– 1 el citroensap
– 25 gr. Parmezaanse kaas
– 2 el olijfolie
– versgemalen peper en zeezout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in blokjes en meng het met de olijfolie en wat zeezout. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en verdeel hierover de stukjes stokbrood. Bak de croutons voor ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven.
Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel ze af onder stromend koud water en laat ze even afkoelen. Snijd ze in partjes.
Snijd de kipfilet in reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in de grillpan en grill de kipfilet totdat hij goudbruin is.
Verwijder de onderkant van de sla en was de sla (laat deze goed uitlekken). Meng de mayonaise met de knoflook en het citroensap. Voeg eventueel nog wat peper en zout door. Meng de dressing goed met de sla.
Verdeel de sla over 2 borden samen met de kipfilet, eieren, Parmezaanse kaas en croutons.
Enjoy!
Dit vind ik nou echt zo lekker! Eet het best vaak 😀
Wow, dit klinkt heerlijk. Ga ik volgende week eens maken. Heb meerdere lekkere recepten gespot. Inspirerend!