Bruschetta zijn een perfect zomers hapje met dit mooie weer. Ik word hier helemaal blij van!
Je kunt hem als borrelhapje of amuse serveren in het weekend voor vrienden of familie. Of gewoon voor jezelf met een glaasje droge witte wijn op het terras.
Wat is dit een makkelijk hapje om te maken, maar wat lekker! Een goed recept wanneer je een goede indruk wilt maken op je gasten. Je kunt een bruschetta op allerlei manieren garneren. Ik heb de traditionele Italiaanse bruschetta gemaakt met tomaten. Ook zijn ze heerlijk met bijvoorbeeld geitenkaas, parmaham, vijgen en balsamicoazijn of mozzarella en Parmezaanse kaas.
In Italie drinken ze bij dit gerecht graag een koud glaasje Prosecco of Pinot Grigio bij, lekker genieten dus!
Zomerse bruschetta met tomaat (4 personen)
Wat heb je nodig:
– 8 lange schuine plakken rustiek stokbrood of ciabatta.
– 4 el olijfolie extra vergine
– 1 teen knoflook, gehalveerd
Topping:
– 8 kleine tomaten in blokjes
– 1 kleine gesnipperde rode ui
– 3 el olijfolie
– 6 el verse basilicum in reepjes
– versgemalen zwarte peper en zeezout
Hoe maak je het:
Grill het brood in een droge grillpan totdat er mooie goudbruine strepen ontstaan. Wrijf met de knoflook over 1 kant van het brood en druppel er olijfolie over. Dit is je basis.
Meng in een kom de tomaten, ui, olijfolie en verse basilicum. Breng dit op smaak met de versgemalen peper en zeezout. Verdeel de tomaat op de bruschetta.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!