Wat ben ik gek op gezond bakken en gek op blue berry muffins! Het is toch heerlijk om deze blueberry muffins met sinaasappel als tussendoortje te nemen bij een kop verse thee. De lekkere blueberry muffins die je in de winkel koopt zijn bewerkt en zitten vol met geraffineerde suikers, daarom besloot ik om deze healthy versie te maken. Puur en gezond genieten dus op een doordeweekse dag!
Blueberry muffins met sinaasappel (9 stuks)
Wat heb je nodig:
– muffinvorm en bakspray of olie om in te vetten
– 3 (rijpe) bananen
– 5 eieren
– 3 el honing
– 60 gr. speltmeel
– 60 gr. kokosmeel
– 1,5 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snufje zout
– 1 el sinaasappelschil (geraspt)
– 130 gr. blauwe bessen
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 en vet je muffinvorm in. Mix de bananen met de eieren en honing tot een gladde massa. Voeg het meel, bakpoeder, kaneel en zout toe en mix het tot een egaal beslag.
Spatel de sinaasappelschil en de blauwe bessen door het beslag en verdeel het over je muffinvorm. Bak de blueberry muffins af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuutjes. Controleer of ze gaar zijn door er een satéprikker in te steken, komt deze er schoon uit dan zijn ze gaar.
Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Tip: heerlijk als ontbijtmuffins met wat magere kwark!
Enjoy!