Hello sunday! Na een hele drukke, maar leuke week kan ik eindelijk weer de keuken induiken en lekkere nieuwe recepten voor jullie ontwikkelen. Vanochtend ben ik al vroeg op gestaan om deze blueberry bananenbrood muffins te maken!
Deze blueberry bananenbrood muffins zijn glutenvrij en easy om te maken! Bewaar deze muffins 3 dagen in de koelkast in een afgesloten bakje, top ze met kwark, blauwe bessen en kokosrasp en geniet ervan als ontbijt of tussendoortje. Ik ben nieuwsgierig wat heb jij dit weekend gemaakt? Laat je een reactie achter? Fijne zondag, liefs Marleen
Blueberry bananenbrood muffins (8 stuks)
Wat heb je nodig:
– muffinvorm en muffinvormpjes
– 2 (rijpe) bananen
– 2 eieren
– 4 el pindakaas
– 1 tl bakpoeder
– 3 el honing
– 100 gr. geraspte kokos
– snufje zout
– 130 gr. blauwe bessen
– topping: magere kwark en geraspte kokos
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je muffinblik in.
Prak de bananen fijn in een kom met een vork en voeg alle ingrediënten behalve de blauwe bessen en de topping toe. Roer alles tot een egaal beslag en spatel de blauwe bessen er voorzichtig door.
Schep het beslag in de muffinvormpjes en verdeel deze over de muffinvorm. Bak de muffins af voor ongeveer 30-35 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn. Controleer of de muffins gaar zijn door er een satéprikker in te steken, komt deze er schoon uit dan zijn ze gaar. Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de bakvorm haalt.
Enjoy!
Heerlijk! Alleen 4 eetlepels pindakaas sla ik liever over. Is er een alternatief? Of gewoon weglaten?