Bananenbrood i love it! Ik maakte vrijdag dit lekkere blueberry bananenbrood. Het laatste wat ik bakte in de keuken die er vandaag helemaal uit gaat. Hij is makkelijk om te maken, gezond en heerlijk als tussendoortje bij een kop thee met het hele gezin vandaag!
Ga jij vandaag ook iets bakken? Zo ja, wat? Fijne zondag! Liefs, Marleen
Wat heb je nodig:
cakeblik
olijfolie of boter
3 rijpe bananen
3 eieren
150 gram amandelmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepels kaneel
snufje zout
2 eetlepels chiazaad
75 gram noten
handjevol blauwe bessen
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 175 graden. Ik heb een hete lucht oven dus kijk even op hoeveel graden je normaal bakt. Vet een cakevorm in met olijfolie of boter.
Pureer de bananen glad met een staafmixer in een kom of met je keukenmachine. Voeg de eieren 1 voor 1 toe en klop ze door het beslag. Spatel het meel, bakpoeder, kaneel en zout erdoor en mix het tot een geheel.
Hak de noten in stukjes en spatel deze samen met het chiazaad door het beslag. Spatel als laatst de blauwe bessen door het beslag en giet het beslag in de vorm.
Bak het bananenbrood af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 40 minuten. De cake is gaar wanneer je in het midden er een prikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
Laat het bananenbrood afkoelen in de vorm en leg hem daarna op een taartrooster. Ik heb hem nog even bestrooid met wat noten. Smullen maar!
Tip: bewaar dit brood luchtdicht verpakt of in aluminiumfolie. Dan is hij ongeveer 5 dagen houdbaar, ik doe hem vaak in de koelkast. Ook kun je bananenbrood invriezen.
Enjoy!
Ben jij een ambitieuze moeder en wil je meer energie, afvallen, balans en tijd voor jezelf? Klik hier om het gratis Foodilove weekmenu te downloaden.
Kan het ook bereid met speltmeel? En is dat dan dezelfde hoeveelheid als het quinoameel?
Lijkt me heerlijk en zal het graag maken
Een vraagje: je maakt veel soorten cake en dat wil ik ook gaan maken. Welk maat cakeblik gebruik jij voor je recepten?
Wat voor noten gebruik je hiervoor dan?
Kan je ipv quinoameel ook tarwemeel gebruiken? Lees net je recept en wil hem absoluut maken, vandaag nog ziet er erg lekker uit! Maar heb geen quinoameel en wel tarwemeel in huis nl.