Wat is er lekkerder dan een simpele pasta om je maandag te starten? Onthoud keep it simple! Daarom is deze BLT pasta salade perfect.
Ik hou van deze combinatie, food i love! Begin je week gezond en voedzaam, een pasta met weinig ingrediënten is vaak overheerlijk. Wij houden er enorm van hier thuis. Simpel, lekker en snel! Misschien zijn jullie bekend met een BLT (bacon, lettuce, tomaat) broodje, maar ik heb het gerecht omgetoverd tot een heerlijke pasta salade. Serveer deze BLT pasta in grote kommen, getopt met Parmezaanse kaas en basilicum en je maandag diner is top!
BLT pasta (2 personen)
Wat heb je nodig:
– olijfolie
– 150 gr. volkoren penne
– 1 teen knoflook fijn gesneden
– 1 ui fijn gesnipperd
– halve rode peper fijn gesneden
– handjevol snoeptomaatjes gehalveerd
– 75 gr. (boursin) kruidenroomkaas
– handjevol baby spinazie
– 6 plakken bacon geroosterd
– versgemalen peper en zeezout
– evt. 2 el geraspte Parmezaanse kaas en basilicum blaadjes
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de plakken bacon op en rooster deze ongeveer 10 minuutjes in de oven totdat ze krokant zijn. Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking en giet hem daarna af.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en peper. Voeg de tomaatjes toe en wok dit voor een paar minuutjes. Voeg dan de gekookte pasta toe en kruidenroomkaas en meng alles goed door elkaar. Voeg als laatst de bacon toe die je in stukjes scheurt en wok heel kort de spinazie mee zodat hij niet slinkt.
Breng het geheel op smaak met peper en zout en schep de pasta in 2 grote kommen. Top de pasta met Parmezaanse kaas en basilicum blaadjes.
Enjoy!