Afgelopen dinsdag raakte ik super geïnspireerd bij Juice&Salad in Amsterdam. Ik zat zo na te genieten van dat ontbijt en dacht gisteravond ik wil ook Bircher Muesli maken.
Bircher Muesli lijkt op overnight oats. Het verschil is dat er yoghurt doorheen gaat dus het wordt dikker.
Het is een voedzaam ontbijt wat uitgevonden is door dr. Bircher in het ziekenhuis van Zurich. Het zijn ontbijtgranen die je één of meerdere nachten laat weken en ze zijn makkelijk verteerbaar.
Ik heb rood fruit door de Bircher heen gemengd de avond ervoor.
Wanneer je de Bircher Muesli in de ochtend uit de koelkast haalt kun je hem aftoppen met diverse soorten fruit, noten en zaden naar eigen keus. Ik gebruikte mango, kiwi, hazelnoten en moerbeien. De combinatie banaan met gojibessen is ook heerlijk. Je zult een lang verzadigd gevoel hebben. Ik zeg Yummie!
Wat heb je nodig voor 1 pers:
– 30 gr. havermout vlokken
– 150 ml sojamelk
– 2 el soja yoghurt naturel
– 1 el gemengde zaden (ik heb chiazaad gebruikt)
– 2 el verse jus d’orange
– 4 kleine aardbeien
– paar blauwe bessen
– 1 el vloeibare honing
– topping: vers fruit, noten en zaden
Hoe maak je het:
Doe de havervlokken, sojamelk. yoghurt, verse jus, honing en zaden in een Jar. Roer de ingrediënten goed door elkaar en voeg als laatst de aardbeien fijngesneden en de blauwe bessen erbij.
Laat dit een nachtje weken. De volgende ochtend ren je naar de koelkast om je Bircher muesli af te maken met je favoriete toppings.
Enjoy!
Gr maakt! Lekker, morgen mee naar m’n werk.