Hier word ik blij van! Op zondag avond bananenijs zonder ijsmachine maken.
Dit bananenijs zonder ijsmachine is ook nog eens suiker en zuivelvrij. Het enige wat je nodig hebt is bevroren fruit en een scheutje plantaardige melk.
Ook kun je onderstaand recept perfect maken met aardbeien, frambozen, mango etc.
Dus een guilty pleasure maar dan healthy! Ik heb gekozen voor bananenijs met een topping van kokosvezels en cacao nibs maar je kunt eindeloos variëren als je de basis maar hebt.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 2 bevroren bananen ( in stukjes zonder schil in de vriezer minimaal 6 uur)
– scheutje kokosmelk
– 1 el pindakaas
– evt. cacao nibs
– evt. kokosvezels
Hoe maak je het:
Snijd de bananen in plakjes en leg ze minimaal 6 uur in een gesloten zakje in de diepvries.
Haal de bananen uit de diepvries en laat ze even kort staan. Doe ze in de blender samen met de kokosmelk en pindakaas.
Mix het op de hoogste stand. Wacht even als het nog niet lukt. Er ontstaat een romig mengsel.
Je kunt het ijs direct eten maar ik heb het nog even terug (30 min) in de diepvries gezet zodat het net iets steviger wordt.
Maak je bananenijs af met de toppings.
Enjoy!