Yes ik heb de aankomende twee weken vakantie en heb uiteraard super veel zin in het paasweekend!
De aankomende week heb ik dus extra veel tijd om heerlijke paasrecepten te posten. Ik heb al een aantal leuke en gezonde dingen in gedachten, hebben jullie ideeën of vragen mail me gerust.
Gisteravond maakte ik deze bananencake met rozijnen en walnoten. Deze bananencake is perfect op de paastafel voor het ontbijt, lunch of tussendoortje. Ik heb speltbloem gebruikt dus ook nog heerlijk gezond. Ook kun je in plaats van een cakevorm muffinvormpjes gebruiken ook erg leuk. Voor nu een fijn weekend allemaal!
Bananencake met rozijnen en walnoten
Wat heb je nodig:
– cakevorm, bakspray en bakpapier
– 3 rijpe bananen
– 2 eieren
– 125 gr crème fraîche
– 75 gr kokosolie gesmolten
– 5 el honing
– 2 tl bakpoeder
– snufje zout
– 1 tl kaneel
– 250 gr speltbloem
– 70 gr rozijnen
– 50 gr. walnoten (grof gehakt)
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet of spray een cakevorm in en leg er een stukje bakpapier uit zodat je de cake er makkelijk uit kunt liften later.
Mix de bananen fijn in een hoog tempo in de keukenmachine of met de mixer. Voeg de eieren, crème fraîche, kokosolie, honing, bakpoeder, snufje zout en kaneel toe en mix alles tot een egaal beslag. Voeg als laatst het speltbloem toe en meng alles nog even goed door elkaar.
Spatel de rozijnen en walnoten door het beslag en giet het in de ingevette cakevorm.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 45-55 minuten gaar. De cake is gaar wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uitkomt.
Enjoy!
Hoi !
Wat een heerlijk recept voor bananenbrood is dit, maak het vaak maar deze is toch wel 1 van mijn favorieten
Leuk om te horen Sacha! Daar word ik blij van!
Hoi,
Ik heb hem vorig weekend ook gemaakt.
Hij was erg lekker! Mijn kindjes vonden hem ook erg lekker. Dank voor het recept!
Groetjes,
Sacha
Hoooiiiii,
Heb deze gemaakt, maar een beetje aangepast..
Zo ben ik erachter dat voor mij in Bananenbrood echt suiker moet..
Heb ipv honing 100gr donkere basterdsuiker gebruikt en wat cranberries en stukjes witte chocola toegevoegd?.
Misschien niet überhaupt gezond, maar vond hem erg lekker !!
Fijne avond
Gr Clarinda