Bananencake met rozijnen en walnoten

Yes ik heb de aankomende twee weken vakantie en heb uiteraard super veel zin in het paasweekend!
De aankomende week heb ik dus extra veel tijd om heerlijke paasrecepten te posten. Ik heb al een aantal leuke en gezonde dingen in gedachten, hebben jullie ideeën of vragen mail me gerust.
Gisteravond maakte ik deze bananencake met rozijnen en walnoten. Deze bananencake is perfect op de paastafel voor het ontbijt, lunch of tussendoortje. Ik heb speltbloem gebruikt dus ook nog heerlijk gezond. Ook kun je in plaats van een cakevorm muffinvormpjes gebruiken ook erg leuk. Voor nu een fijn weekend allemaal!

Bananencake met rozijnen en walnoten
Wat heb je nodig:
– cakevorm, bakspray en bakpapier
– 3 rijpe bananen
– 2 eieren
– 125 gr crème fraîche
– 75 gr kokosolie gesmolten
– 5 el honing
– 2 tl bakpoeder
– snufje zout
– 1 tl kaneel
– 250 gr speltbloem
– 70 gr rozijnen
– 50 gr. walnoten (grof gehakt)

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet of spray een cakevorm in en leg er een stukje bakpapier uit zodat je de cake er makkelijk uit kunt liften later.
Mix de bananen fijn in een hoog tempo in de keukenmachine of met de mixer. Voeg de eieren, crème fraîche, kokosolie, honing, bakpoeder, snufje zout en kaneel toe en mix alles tot een egaal beslag. Voeg als laatst het speltbloem toe en meng alles nog even goed door elkaar.
Spatel de rozijnen en walnoten door het beslag en giet het in de ingevette cakevorm.
Bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 45-55 minuten gaar. De cake is gaar wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er schoon uitkomt.

Enjoy!

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

4 gedachten over “Bananencake met rozijnen en walnoten”

  1. Hoi !

    Wat een heerlijk recept voor bananenbrood is dit, maak het vaak maar deze is toch wel 1 van mijn favorieten

  2. Hoi,
    Ik heb hem vorig weekend ook gemaakt.
    Hij was erg lekker! Mijn kindjes vonden hem ook erg lekker. Dank voor het recept!

    Groetjes,
    Sacha

  3. Hoooiiiii,

    Heb deze gemaakt, maar een beetje aangepast..
    Zo ben ik erachter dat voor mij in Bananenbrood echt suiker moet..
    Heb ipv honing 100gr donkere basterdsuiker gebruikt en wat cranberries en stukjes witte chocola toegevoegd?.
    Misschien niet überhaupt gezond, maar vond hem erg lekker !!

    Fijne avond
    Gr Clarinda

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven