Yes, je leest het goed! Een lekkere en gezonde bananenbrood mugcake!
Zoals jullie weten ben ik gek op een healthy lifestyle en heb ik al een hele tijd geleden brood laten staan als ontbijt. Het komende jaar ga ik jullie enorm veel verschillende tips voor ontbijtjes geven die healthy en Foodilove proof zijn. Ik hou van variatie en een goede bodem om je dag te starten!
Ik maakte al eerder een mugcake met havermout, maar deze variant is met amandelmeel en proeft als een echt bananenbrood. Dit ontbijtje neemt wel even wat meer tijd in beslag dus het is erg fijn op een ochtend dat je even niets hoeft. Ik had deze bananenbrood mugcake binnen 5 minuten in de oven staan en het enige wat jij hoeft te doen is 25 minuten relaxen totdat hij klaar is.
Dit ontbijtje was gister echt een puur genietmomentje! Het gaf me een enorm verzadigd gevoel en ik had alle energie voor mijn workout. Ik zeg een heerlijke kickstart van je week!
Bananenbrood mugcake (1 persoon)
Wat heb je nodig:
– kokos of olijfolie om je schaaltje in te vetten
– ovenvast schaaltje of een mok
– 1 banaan
– 1 ei
– 2 el amandelmeel
– 1 tl kaneel
– topping: 2 el magere kwark en 50 gr. bosvruchten
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet je schaaltje of mok in met olie.
Doe alle ingrediënten behalve de topping in een kom en zet de staafmixer erop. Schenk het beslag in je schaaltje of mok en plaats het voor 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Haal je mugcake bananenbrood uit de oven wanneer de bovenkant mooi goudbruin is en top hem met kwark, de bosvruchten en al het lekkers wat jij maar wilt!
Enjoy!
Ik heb niet altijd amandelmeel in huis, maar dit lijkt me wel heel lekker!