Bananenbrood met pecannoten en chocolade

Als tussendoortje in het vliegtuig op de heenvlucht maakte ik dit bananenbrood met pecannoten en chocolade uit het boek All day breakfast. Hebben jullie dit boek al?
Het is het allerlekkerste ontbijt- en brunchboek die ik tot nu toe heb gezien! Ik ben nu al helemaal geinspireerd door dit boek en kan niet wachten totdat ik morgen weer thuis ben om de lekkerste ontbijtjes te maken om mijn dag energiek te beginnen. Een uitgebreide review krijgen jullie nog maar ik wilde dit recept alvast met jullie delen.
Ik ben gek op bananenbrood en het is nog steeds helemaal hot. Dit banenbrood is gevuld met pecannoten en chocolade, yummie. De tip die Denise geeft in het boek is dat je de overgebleven plakjes bananenbrood kunt roosteren in het broodrooster. Dit is te lekker! Heerlijk bakken dus dit weekend?

Bananenbrood met pecannoten en chocolade (1 brood)
Wat heb je nodig:
– cakeblik, bakspray en bakpapier
– 120 gr. roomboter
– 240 gr. bloem
– 50 gr. rietsuiker
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snufje zout
– 2 eieren
– 60 ml soja of karnemelk
– 3 bananen
– 30 gr. pure chocolade, in kleine blokjes gehakt
– 30 gr. pecannoten, grofgehakt

Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Spray je bakblik in met bakspray of boter en leg hier een stuk bakpapier in.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een grote kom. Meng dit goed doorelkaar met een lepel. Klop de eieren samen met de melk los in een andere kom. Mix de bananen glad en doe tot slot de gesmolten boter bij dit mengsel.
Voeg de droge ingrediënten toe en mix alles tot een egaal beslag. Spatel de chocolade en de pecannoten erdoor en schep het beslag in de cakevorm.
Bak het bananenbrood af in ongeveer 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of je cake gaar is. Komt hij er schoon uit dan is hij gaar. Laat de cake eerst even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en zet hem vervolgens op een rooster.
Het bananenbrood blijft een paar dagen goed verpakt in aluminium folie. Ik bewaar hem altijd in de koelkast dan blijft hij lekker smeuig.

Enjoy!

 

 

Foodilove-Weekmenu300x400

Gratis weekmenu

Voel jij dat je klaar bent om lekker in je vel te zitten? Goed in balans te zijn? Nog meer energie te hebben? Ik help om je graag om je levensstijl te veranderen waardoor jij de gelukkigste versie van jezelf kunt zijn!

Vraag nu mijn gratis weekmenu aan and let’s get started!

1 gedachte over “Bananenbrood met pecannoten en chocolade”

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op zoek naar een gezonde leefstijl die je moeiteloos kunt volhouden?

GRATIS

Ben jij een ambitieuze moeder en wil jij écht lekker in je vel zitten en meer energie? 

Scroll naar boven