Als tussendoortje in het vliegtuig op de heenvlucht maakte ik dit bananenbrood met pecannoten en chocolade uit het boek All day breakfast. Hebben jullie dit boek al?
Het is het allerlekkerste ontbijt- en brunchboek die ik tot nu toe heb gezien! Ik ben nu al helemaal geinspireerd door dit boek en kan niet wachten totdat ik morgen weer thuis ben om de lekkerste ontbijtjes te maken om mijn dag energiek te beginnen. Een uitgebreide review krijgen jullie nog maar ik wilde dit recept alvast met jullie delen.
Ik ben gek op bananenbrood en het is nog steeds helemaal hot. Dit banenbrood is gevuld met pecannoten en chocolade, yummie. De tip die Denise geeft in het boek is dat je de overgebleven plakjes bananenbrood kunt roosteren in het broodrooster. Dit is te lekker! Heerlijk bakken dus dit weekend?
Bananenbrood met pecannoten en chocolade (1 brood)
Wat heb je nodig:
– cakeblik, bakspray en bakpapier
– 120 gr. roomboter
– 240 gr. bloem
– 50 gr. rietsuiker
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snufje zout
– 2 eieren
– 60 ml soja of karnemelk
– 3 bananen
– 30 gr. pure chocolade, in kleine blokjes gehakt
– 30 gr. pecannoten, grofgehakt
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Spray je bakblik in met bakspray of boter en leg hier een stuk bakpapier in.
Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Doe ondertussen de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in een grote kom. Meng dit goed doorelkaar met een lepel. Klop de eieren samen met de melk los in een andere kom. Mix de bananen glad en doe tot slot de gesmolten boter bij dit mengsel.
Voeg de droge ingrediënten toe en mix alles tot een egaal beslag. Spatel de chocolade en de pecannoten erdoor en schep het beslag in de cakevorm.
Bak het bananenbrood af in ongeveer 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer met een satéprikker of je cake gaar is. Komt hij er schoon uit dan is hij gaar. Laat de cake eerst even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en zet hem vervolgens op een rooster.
Het bananenbrood blijft een paar dagen goed verpakt in aluminium folie. Ik bewaar hem altijd in de koelkast dan blijft hij lekker smeuig.
Enjoy!
Ik moet mij het All Day Breakfast boek snel aanschaffen! Dit bananebrood kan ik al wel eens maken 😉
Die tip van het bananenbrood roosteren, had ik nog niet gehoord. Dan ga ik dat meteen ook eens uittesten.