Het is weer tijd voor een bananenbrood, deze zijn altijd goed toch! Dit bananenbrood met chocola en pecannoten heb ik gezoet met dadels. Super lekker, rijkelijk gevuld en een keer wat anders. Perfect als healthy tussendoortje dit weekend voor het hele gezin!
Bananenbrood met chocola en pecannoten (12 plakjes)
Wat heb je nodig:
– cakevorm, bakspray en bakpapier
– 4 grote bananen
– 2 eieren
– 125 gr. crème fraîche
– 100 gr. roomboter (op kamertemperatuur)
– 250 gr. tarwebloem
– 2 tl kaneel
– 2 tl bakpoeder
– snufje zout
– 100 gr. verse dadels ontpit
– 100 gr. pure chocolade
– 140 gr. ongebrande en ongezouten pecannoten
Hoe maak je het:
Verwarm de oven in op 175 graden en vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
Mix de bananen en eieren in een kom en voeg de roomboter en crème fraîche toe. Mix het tot een bijna glad mengsel. Voeg vervolgens de bloem, kaneel, bakpoeder en het zout toe en mix het tot een deeg.
Snijd de dadels in stukjes, en had de noten en de chocolade fijn. Spatel dit door het beslag en verdeel het over de cakevorm.
Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten goudbruin. Controleer met een satéprikker of hij gaar is door hem erin te steken. Komt hij er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake een half uurtje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en laat hem daarna verder afkoelen op een rooster.
Tip: dit bananenbrood met chocola en pecannoten kun je ongeveer 3 dagen bewaren in een luchtdichte trommel of hou je van smeuïg? Bewaar hem dan net als ik in de koelkast.
Enjoy!