Voor de basis van deze banaan havermout koekjes heb je maar 2 ingrediënten nodig!
Ik dacht laten we het jaar met gezonde koekjes beginnen, dus ik bakte vanmiddag deze banaan havermoutkoekjes. Ze stonden binnen 5 minuten in de oven en ik kon binnen 20 minuten genieten met een lekker kopje thee. Ik voegde stiekem nog wat pindakaas en kokosvezels aan het beslag toe maar dit is niet nodig.
Al eerder maakte ik deze koekjes healthy havermoutkoekjes en healthy ontbijtkoekjes. Zoals je ziet kun je van alles toevoegen! Fijn weekend, liefs Marleen.
Banaan havermoutkoekjes (6 stuks)
Wat heb je nodig:
– 2 (rijpe) bananen
– 100 gr. havermout
optioneel:
– 1 el pindakaas
– 1 tl kaneel
– 2 el kokosrasp
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Prak de bananen helemaal fijn in een kom met een vork of in je keukenmachine en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Maak 6 balletjes van het deeg en leg ze op het bakpapier. Duw de balletjes plat in de vorm van een koekje en bak ze af voor 12-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin zijn aan de bovenkant. Laat de koekjes even afkoelen voordat je ze opeet en bewaar ze in een luchtdicht bakje.
Enjoy!
Ik heb ze net gemaakt, lekker zeg!!
Wauw, super eenvoudig, ga ik maken!