Yes het is vrijdag, tijd voor de vrijdagmiddagborrel uiteraard! Helaas niet voor mij aangezien ik nog 3 dagen aan het detoxen ben. Hier vertel ik jullie later uiteraard meer over. Ik bedacht me gister ineens dat ik deze heerlijke baba ganoush nog niet met jullie heb gedeeld. Ook is deze dip natuurlijk geschikt voor het weekend, lekker genieten!
Voor degene die niet weten wat baba ganoush is, het is een heerlijke gezonde dip uit het midden oosten. In de winkel zie ik het altijd kant en klaar liggen maar ik wilde het een keer zelf maken. Het is erg makkelijk en online kwam ik het recept van Uit Paulines Keuken tegen, deze leek me perfect. Het is heerlijk om je dipstokjes in te dippen of met turks of pitabrood. Ik maakte deze baba ganoush voor een verjaardagsfeestje, je scoort er altijd goed mee!
Baba ganoush (1 schaaltje)
Wat heb je nodig:
– 1 aubergine
– 1 teen knoflook fijngehakt
– 1 el tahin (verkrijgbaar bij AH sesampasta)
– paar drupjes citroensap
– 1 tl komijn
– versgemalen peper en zout
– olijfolie
– paprikapoeder en peterselie
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aubergine en prik er gaatjes in met een vork. Leg hem in een ovenschaal of op de bakplaat en bestrijk hem met olijfolie.
Rooster de aubergine voor ongeveer 45 minuten in de oven. Haal de aubergine uit de oven en laat hem even afkoelen. Snijd de aubergine doormidden en hak hem fijn. Doe dit in een schaaltje en meng de tahin, komijn, knoflook en het citroensap erdoor. Meng alles goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout. Giet er als laatst een beetje olijfolie over. Ik heb mijn baba ganoush getopt met paprikapoeder en een takje peterselie.
Enjoy!