Yes! Het is zondag, dus tijd om te bakken! Ik maakte vanochtend deze appel pompoencake, super makkelijk en gezond. Een perfect tussendoortje en de combinatie van appel en pompoen is heerlijk! Heb jij al eens iets gebakken met groenten? Deze chocolade courgette cake is ook een grote hit hier thuis, dus ik zou zeggen probeer het eens!
Appel pompoencake (12 plakjes)
Wat heb je nodig:
– cakevorm, bakspray en bakpapier
– 120 gr. appelmoes
– 125 ml. amandelmelk
– 2 eieren
– 200 gr. pompoenpuree
– 100 gr. honing
– 1 tl vanille extract
– 250 gr. tarwebloem
– 1 tl baking soda
– 1,5 tl kaneel
– 1/4 tl nootmuskaat
– 1/8 tl gemalen kruidnagel
– snufje zout
– 1 appel in kleine blokjes gesneden
– 1 el havermout
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, spray je bakblik in met bakspray en leg er een stuk bakpapier in. Mix alle natte ingrediënten door elkaar in je keukenmachine. Voeg alle droge ingrediënten (behalve de havermout) toe en mix het tot een egaal beslag. Spatel de appel door het beslag en giet het in je cakevorm, top je cake met de havermout. Bak de appel pompoencake af in de voorverwarmde oven voor 50-60 minuten. Controleer of je cake gaar is door er een satéprikker in te steken, komt deze er schoon uit dan is hij. Laat de cake even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en laat hem afkoelen op een taartrooster.
Ga jij dit recept maken? Dan vinden wij het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilove.nl in jouw bericht!
Enjoy!
Ziet er heerlijk uit!