Dit aardbeientaartje is in een woord GENIETEN! Als ik zin heb in iets lekkers dan staat deze bovenaan mijn lijstje. Een klein stukje kan nooit kwaad, onthoud het draait allemaal om balans!
Aardbeientaartje (6-8 personen)
Wat heb je nodig:
– 200 gr. bastogne koekjes
– 100 gr. boter
– 250 gr. aardbeien
– 250 gr. magere kwark
– 250 gr. mascarpone
– 50 gr. suiker
– 1 tl vanille extract
– 5 blaadjes gelatine
– kleine springvorm
Hoe maak je het:
Laat is een kom met koud water om en om de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuten weken.
Smelt ondertussen in een pannetje de boter en verkruimel ondertussen in een keukenmachine of met de deegroller de koekjes. Doe dit bij boter en roer het goed door elkaar.
Vet de springvorm licht in (ik gebruik hier bakspray van Dr. Oetker voor) en verdeel het kruimelmengsel over de bodem. Druk het geheel goed aan. Zet de vorm even in de koelkast.
Was ondertussen de aardbeien en verwijder de kroontjes. Houd er een paar apart voor decoratie op de taart. Zet de rest met de bovenkant van de aardbeien naar onder op de bodem (zie foto) zorg ervoor dat de hele bodem bedekt is. Dit is een super leuk idee kwam ik tegen op Pinterest!
Verwarm in een steelpannetje 2el water en laat hierin de gelatine smelten. Laat de gelatine even afkoelen.
Klop ondertussen de mascarpone los in een kom en meng dit met de kwark, vanille-extract en de suiker. Roer alles goed door elkaar.
Schep 1 el kwark door de gelatine om alvast 1 geheel te maken. Roer vervolgens de gehele gelatine door de rest van de kwark.
Giet het kwark mengsel vervolgens over de bodem van de taart, garneer de taart met de overige aardbeien.
Laat de taart voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Enjoy!
Ziet er goed uit!
Aardbeien en mascarpone, goeie combinatie 😉