Yes! It’s my birthday! Ik vierde dit afgelopen zondag met familie en vrienden met een BBQ party.
Mijn schoonmoeder maakte deze aardbeien kwarkcake als dessert en ik wilde jullie het recept zeker niet onthouden!
Het is een makkelijke plaattaart voor wanneer je veel gasten hebt want er gaan wel meer dan 20 stukjes uit. De cake is heerlijk met Hollandse aardbeien maar je zou natuurlijk ook ander fruit kunnen gebruiken.
We lieten ons inspireren voor dit recept door de Allerhande. Om de aardbeien kwarkcake iets verantwoorder te maken hebben we een aantal ingrediënten gewijzigd.
Deze aardbeien kwarkcake is om te smullen, een echte guilty pleasure! Maar dit mag toch op je verjaardag?
Wat heb je nodig:
– bakpapier en grote ovenschaal (34 x 23 cm)
– 150 gr. boter ( op kamertemperatuur)
– 250 gr. fijne kristalsuiker
– 3 eieren
– 1 citroen (schoongeboend)
– 300 gr. magere kwark
– 100 ml halfvolle melk
– 400 gr. zelfrijzend bakmeel
– 2 tl bakpoeder
– 500 gr. aardbeien
– 185 gr. roomkaas
– 100 gr. poedersuiker
Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Rasp de hele schil van de citroen en pers de citroen uit. Doe de boter samen met de suiker in een grote kom en klopt dit met de keukenmachine of mixer in 5 minuten luchtig. Voeg mixend één voor één de eieren toe. Meng het citroensap, de kwark en de melk door het botermengsel. Zeef als laatst het bakmeel en bakpoeder erboven en spatel het geheel luchtig door. Verdeel het beslag over de ovenschaal.
2. Snijd de helft van de aardbeien in kwarten en duw ze voorzichtig in het beslag zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Zet de cake in het midden van de voorverwarde oven voor ongeveer 50 minuten. Steek er na 40 minuten een satéprikker in. Komt deze er schoon uit dan is de cake gaar. Haal de cake uit de oven en laat hem in de ovenschaal 2 uur afkoelen.
3. Meng ondertussen de roomkaas, het poedersuiker en het citroensap goed door elkaar in een kom. Wanneer de cake is afgekoeld bestrijk je de cake hiermee. Snijd de overige aardbeien in partjes en verdeel deze over de cake.
Bestrooi de aardbeien kwarkcake om hem af te maken met poedersuiker.
Enjoy!