Het is zondag, dus tijd voor een sinner Sunday! Mijn deelneemster Josca van Personal body plan maakte deze semi gezonde taart, dus vandaag een leuke gastblog. Ik zag hem bij haar voorbij komen en ik zei daar wil ik het recept van, een heerlijke guilty pleasure!
Wat een lekkere dingen zie ik altijd voorbij komen tijdens mijn online coaching. Ik haal hier af en toe inspiratie uit en ik weet ook zeker dat ik deze taart snel ook een keertje ga maken. Perfect voor in het weekend of voor een feestje! Het leek me zo leuk om dit zomerse recept met jullie te delen, dus alle credits voor Josca! Op haar instagram vind je nog veel meer heerlijke inspiratie.
Ga jij deze taart ook maken vandaag of binnenkort? Tag me vooral in je foto op social media, dit vind ik super leuk! Fijne zondag, liefs Marleen.
Aardbei frambozen kwarktaart (12 personen)
Wat heb je nodig:
Bodem:
– springvorm
– bakpapier
– 1 doos bastogne koeken
– 100 gr. speltmeel (optioneel, voor een minder zoete en dikkere bodem)
– 50 gr. boter
Kwark laag:
– 1000 gr. magere kwark
– 200 gr. frambozen (diepvries)
– 100 gr. aardbeien
– 10 blaadjes gelatine
– vershoud folie
Topping:
– poedersuiker
– rode kleurstof
– cocktailprikker
– verse opgeklopte slagroom met een beetje suiker
– spuitzak
– aardbeien
Hoe maak je het:
Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en smelt de boter in een steelpannetje. Maal de bastogne koeken fijn in je keukenmachine en meng dit met het speltmeel en de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van je taartvorm en druk het plat met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm even in de koelkast om op te laten stijven.
Laat de gelatine blaadje voor blaadje weken in koud water (zie beschrijving verpakking). Warm de frambozen op in een steelpannetje totdat het een jam wordt. Voeg de gelatine toe en laat dit helemaal oplossen. Doe de kwark in een grote mengkom en voeg het frambozenmengsel hieraan toe.
Snijd de aardbeien in de lengte doormidden, kies de even grootte aardbeien eruit. Leg tegen de zijkant van je vorm een rand met vershoud folie, dit zorgt ervoor dat de aardbeien en de kwark laag niet tegen de zijkant plakken. Zet de aardbeien met de binnenkant naar buiten aan de rand op een rijtje (zie foto). Verdeel vervolgens het kwarkmengsel hierover. Let op dat de aardbeien niet omvallen of dat er kwark tussen de aardbeien en de buitenkant komt. Zet de vorm terug in de koelkast om op te stijven (minimaal 30 minuten).
Meng de poedersuiker met de kleurstof tot je een stroperige massa krijgt (niet te dik, niet te waterig), voeg eventueel een extra drupje water toe om de juiste verhouding te krijgen. Haal de kwarktaart uit de koelkast. Breng met een spuitzakje/ pipetje in 1 beweging een spiraal aan bovenop de taart. Pak een cocktailprikker en trek de strepen om en om van binnen naar buiten en andersom, dit zorgt voor een motief bovenop de taart. Zet de taart nu voor minimaal 3-4 uur in de koelkast om verder op te stijven.
Klop de verse slagroom op en snijd de overgebleven aardbeien inclusief het kroontje in de lengte doormidden. Spuit de slagroom met een grote spuitmond in toeven op de taart. Leg hier de halve aardbeien op. De taart is klaar om te serveren!
Enjoy!
ik vond een heerlijk dessert om bij groot bezoek of bij de verjaardag feestje te geven
ik vind een heerlijk recepten voor bij de koffieklets of bij vier uurtje
Hij zag er mooi uit maar omdat er geen suiker door de kwark gaat was hij veel te zuur
Hoi Marleen, hoe groot is je springvorm hier? gr. Rineke