Het is weer tijd voor een gezonde makkelijke maandag. Ik kwam dit recept tegen op Allerhande en maakte deze homemade kip kerrie zonder pakjes of zakjes. Hij is om te smullen, wat is vers koken toch lekker!
Tip: ben jij gek op ananas? Dan kun je dit op het laatst toevoegen.
Homemade kip kerrie (2 personen)
Wat heb je nodig:
– 160 gr zilvervliesrijst
– 1 el olijfolie
– 1 ui, fijngesnipperd
– 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
– 200 gr kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 tl kerriepoeder
– 1 el bloem
– 125 ml water
– 1/2 kippenbouillon blokje
– 75 gr crème fraîche
– 100 gr tuinerwtjes (diepvries)
– 2 el gebakken uitjes
Hoe maak je het:
Bereid de rijst volgens de verpakking. Verhit de olie in een wok en fruit de ui aan samen met de bleekselderij. Voeg de kip toe samen met het kerriepoeder en bloem en bak dit 2 minuten mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Zet het op laag vuur en meng de crème fraîche en de erwtjes erdoor en laat het 10 minuutjes zacht koken. Breng het op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst over 2 borden en schep de kip kerrie erop. Bestrooi met wat gebakken uitjes.
Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het super leuk als je dit deelt op social media! Gebruik dan de tag #foodilovenl of tag mij @foodilovenl in jouw bericht!
Enjoy!
Ons lievelings eten, maar dan met gekookte sperciebonen